Buitenbewegwijzering

Categories: 08 jun 2012

Een goede bewegwijzering start aan de buitenzijde van uw pand of terrein.

Bewegwijzering hoort te staan op de plaats die men verwacht. Dus houd rekening met de kijkafstand, de kijkhoek, de grootte van een zuil of frame en niet te vergeten de kleur en het contrast met de te lezen tekst.

Verder moet u nadenken over het lettertype, dient de tekst ‘s avonds leesbaar te zijn en moet er dus verlichting worden ingebouwd. Als u over al deze aspecten heeft nagedacht moet u de keus maken of er een wat grotere zuil komt te staan of dat u met een frame gaat werken waar tekstpanelen in worden geplaatst. Verder kan de vorm van een zuil of frame worden gekozen, vlak en strak of liever een gebolleerd model.

Vervolgens is het belangrijk om te kijken naar de indeling van uw terrein, zijn er meerdere entrees en moet er wellicht op het terrein zelf ook nog worden doorverwezen. Aangekomen bij de parkeerplaats kunt u kiezen om tevens parkeerplaatsen toe te wijzen aan het bezoek, wellicht is een mindervalide parkeerplaats gewenst.

U ziet in deze brochure een uitgebreid aantal mogelijkheden om tot een goede buiten-bewegwijzering te komen, mocht u een advies nodig hebben dan horen we dat graag!